Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Madde 9'a göre kişisel verilerin yurtdışına aktarılması düzenlemeye ve bazı kısıtlamalara tabi oldu.

Senior Man Coffee Shop Communication Connection Technology Conce

Whatsapp üzerinden iş görüşmelerini yürütmek kanuni mi?

Bu soruya yanıt vermek için KVKK ilgili hükümlerini incelemek gerekiyor. Temelde 2 madde öne çıkıyor.

MADDE 5-(1) ” Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez. “  . Öncelikle bir kişinin cep telefonunu iş için kullandığınız telefonun rehberine kaydetmeniz için kanuna uygun şekilde açık rıza almalısınız.

MADDE 9-(1) ” Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın yurt dışına aktarılamaz.” . Bu maddeye göre yurtdışına veri aktarımı için açık rıza zaten ön şart. Fakat aktarım için tek başına yeterli değil.

Madde 9’dan Devam Edelim

MADDE 9-(2) Kişisel veriler, 5 inci maddenin ikinci fıkrası ile 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan birinin varlığı ve kişisel verinin aktarılacağı yabancı ülkede;

a) Yeterli korumanın bulunması,

b) Yeterli korumanın bulunmaması durumunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt etmeleri ve Kurulun izninin bulunması kaydıyla ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın yurt dışına aktarılabilir.

(3) Yeterli korumanın bulunduğu ülkeler Kurulca belirlenerek ilan edilir.

Mobile connection
Judge Hammer Gavel Bid Auction

Toparlayacak olursak; Kişinin veri kaydı için açık rızasını alsanız dahi KVKK henüz güvenli ülke açıklamadığı için bize göre WHATSAPP aracılığı ile kişi bilgilerini yurtdışına aktarmanız MEVZUAT DIŞI KALIYOR.

8405000

Kurumun Bugüne Kadar Kestiği Ceza Tutarı ( TL )

62

Kurumun Verdiği Karar Sayısı
Ceyhun Orhon

Ceyhun Orhon

İştigal alanlarım: "Dijital Pazarlama | Web Tasarım | İş Yönetimi". Akademik durumum: "Siyasal Bilgiler | Marka İletişimi | Web Tasarım ve Kodlama" Kişisel web sitesi : www.ceyhunorhon.com

Şimdi Bir Yorum Bırakın

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this